Site Overlay

Angoltanulás kacagva

TANULÓ: Azt mondod, kacagva? Nekem sírva se megy az angol!

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Sírva nem is fog. Ne élénél fogd a kést. Kerüld a fájdalmat. A nyelvtanulásban kerüld a munkát!

TANULÓ: Viccelsz? Hogy tanuljak nyelvtant meg szavakat munka nélkül?

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Sehogy. Egyiket se tanuld. Se a nyelvtant, se a szavakat. Vegyél példát bármelyik kisgyerekről. Hallottál már olyat, hogy a gyerek keserves munkával sajátítja el az anyanyelvét?

TANULÓ: Olyat nem, de az idegen nyelvet másképp tanuljuk, mint az anyanyelvünket!

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Elég baj az. Pedig csak hagyni kell, és agyad ugyanolyan módszerekkel dolgozik az angol elsajátításán, mint ahogy annak idején a magyart tanulta.

TANULÓ: Na de kisgyerekként nem is értettem volna a nyelvtani magyarázatokat!

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Mégis megtanultál magyarul, mire az iskolában magyarázni kezdték őket. Ha az angolt akarod tudni, felnőttként sem érdemes a nyelvtannal vacakolnod. Ahelyett inkább tanulj meg angolul beszélni.

TANULÓ: Hogyan?

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Úgy szívd magadba az angolt, hogy közben mindig érted, amit hallasz.

TANULÓ: Az hogy lehet?

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Úgy beszélek hozzád angolul, hogy az első perctől kezdve folyamatosan érted. Megszokod, hogy az angol az egy érthető dolog. Aztán magad is elkezded használni. Magától értetődően. 🙂

TANULÓ: Akkor is, ha semmit sem tudok angolul?

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Akkor is. Az első órától érteni fogsz mindent. Az édesanyák – a legjobb nyelvtanárok! – mindig úgy beszélnek a gyerekkel, hogy az mindent értsen. Valami hasonló történik a mi óráinkon is.

TANULÓ: És ilyen órák hol vannak?

TÖRTÉNETEKKEL TANÍTÓ TANÁR: Például Veresegyházon. Hallgass bele, milyen történeteket alkotunk ott az óráinkon:

%d blogger ezt szereti: